Beproevingsovens voor onder meer
universiteiten, laboratoria en onderzoekscentra

Een bijzonder onderdeel in ons productenpakket is het ontwerpen en bouwen van beproevingsovens voor speciale toepassingen zoals hoge temperatuur beproevingen. Buisovens worden meestal gebruikt in testopstellingen, bijvoorbeeld voor sterkteproeven aan metaallegeringen. De uitvoeringen variëren van horizontaal geplaatste tafelmodellen tot verticaal opgestelde buisovens in een rek. Buisovens kunnen aan één of beide uiteinden openingen hebben en ze zijn er ook als splitoven, die over de lengterichting scharnierend kunnen worden geopend. De verwarmingsmethode van buisovens is doorgaans elektrisch, met convectie en/of straling.

Evèrda buisovens

Evèrda Heat Supplies fabriceert al vele jaren speciale buisovens voor opdrachtgevers zoals universiteiten, laboratoria en andere onderzoekcentra.

Wij ontwerpen en fabriceren hoogwaardige buisovens in de gewenste maten, uitvoeringen en het temperatuurbereik, en met de specifieke functionaliteit benodigd voor uw doeleinden.

Evèrda buisovens kenmerken zich door betrouwbaarheid, goede kwaliteit ovenonderdelen en nauwkeurige temperatuurregeling. Langdurige beproevingen op hoge temperatuur zijn geen probleem voor onze ovens.

Wij fabriceren deze buisovens voor werktemperaturen tot ca. 1900°C. Regelingen in meerdere warmtezones zijn mogelijk om nog meer temperatuurgelijkheid te creëren over de gehele buislengte.

Door het gebruik van geavanceerde thermische isolatietechnieken kunnen wij de buisovens kleiner maken dan gewoonlijk, zodat ze ook passen in beperkte ruimtes binnen een testopstelling.

Met een Evèrda buisoven hebt u

  • Hoge kwaliteit in materialen en componenten
  • Betrouwbare functionaliteit
  • Een stabiele oventemperatuur
  • Een veilige buisoven
  • Uitbreidingsmogelijkheden
  • Een verwarmingssysteem speciaal voor uw doeleinden

Graag realiseren wij voor u een buisoven op maat.

Evèrda Heat Supplies

Josephine Bakerstraat 35
1311 GB Almere

Tel: +31(0) 36 53 67 284
Email: info@everda.nl
KvK: 39062335